top of page

Gebied vol verhalen = jaarverslag vol verhalen

Ja, dat krijg je als je een verhalenfreak een opdracht geeft in een bomvol-verhalen-gebied en dan vraagt een jaarverslag te maken :)).

Sinds eind 2018 werk ik als interimmer voor Stichting De Hondsrug UNESCO Global Geopark. Een van de eerste klussen die ik er heb opgepakt, is het maken van het jaarverslag over 2018. Ik ontwikkelde er een nieuw concept voor, met als uitgangspunt: gebied vol verhalen = jaarverslag vol verhalen.

Mijn rol: conceptontwikkeling, redactie, eindredactie, begeleiding vormgeving

De vormgeving was in de zeer capabele handen van Arjen Snijder.

Nog even over dat gebied (ik ben er nogal aan verslingerd geraakt ): de Hondsrug. Het ligt hier om de hoek, tussen Groningen en Emmen. En die verhalen gaan over gigantische ijsmassa’s die de boel platwalsten 150.000 jaar geleden, kaarsrechte ruggen en lieflijke beekdalen, mysterieuze hunebedden en grafheuvels, harige mammoeten en hoe die uitstierven, wuivende witte wieven, sluipende sabeltandtijgers, knokkende reuzen en bikkelende boeren. Ik vind het ontzettend terecht dat UNESCO het de status Global Geopark heeft gegeven. (Als enige gebied in Nederland, hè….hier ee’m om de hoek!)

bottom of page