top of page

Dus die ban

agnesverandert……haar blik

Of ik zo mijn kop niet in het zand stak, of ik niet wilde weten wat er in de wereld gebeurt. Nee en ja antwoordde ik keer op keer. Ik had mijn abonnement op de krant opgezegd. Elke dag die bak ellende op mijn deurmat, op mijn keukentafel, in mijn hoofd, ik wilde niet meer. Dus die ban.

Sindsdien weet ik: het nieuws zindert door de lucht, zonder de krant weet je echt wel wat Trump vandaag voor doms weer zei.

Toch valt er al twee weken een krant in de bus. Proefabonnementje van vier weken voor bijna niks. Kon ik mooi kijken of ik mijn beeld na vier krantloze jaren bij moet stellen. Nou nee. Terminaal zieke Amir bij zijn ouders weggerukt. Mariniers herinneren zich niks meer. Ellen Drost dood gevonden in een diepe greppel. Trump twittert ons een oorlog in. Griet op de Beeck herinnert zich het misbruik door haar vader. Aardbevingen in Mexico en nee, dat meisje bestaat niet eens.

Ik kocht mijzelf een roze bril. De letters werden alleen maar groter.

bottom of page