top of page

Mag het ook in 3?

agnesverandert...in 40 dagen Mijn geweldige yogajuf stuurde een tijdje geleden dit artikel.

Het gaat over de magie van het getal 40 bij veranderen.

Spirituele stromingen, de Kundalini yoga, verschillende culturen en religies en zelfs de fysiologie kennen het getal een bijzondere betekenis toe voor verandering.

Lezen, sporten, bloggen?

40 dagen doen en hopsakee, klaar ben je.

20 dagen om te breken met je oude gewoonte, 20 dagen om de nieuwe te vormen.

Met ons yogaklasje gingen we de proef op de som nemen. 40 dagen lang een bepaalde set yogaoefeningen doen, heel toepasselijk gericht op wilskracht en doorzettingsvermogen. Na dag 1 ging het bij mij al mis. Dik door mijn rug, dus doei 40 dagen yoga. Een paar dagen later las ik in de Flow dit artikel over Morning pages. De dag beginnen met een kwartiertje schrijven, dat past natuurlijk beter bij mij. Een week geleden ben ik ermee begonnen. Met wisselend succes en effect en ik heb het concept ondertussen aangepast, aan mezelf. Geen klaagzang vanuit de wakker-word-energie (zoals Julia Cameron het hier uitlegt), dat is niks voor mij merkte ik al op dag 2. Die negatieve energie bleef de hele dag om me heen zinderen. Naar vond ik het. Klaagzang werd na dag drie dagdoel: elke ochtend iets bedenken en opschrijven wat ik die dag wil doen en met werken mag het niet te maken hebben.

Op dag 3 plaatste ik mijn eerste blogpost. Bam! Hoe snel wil je 't hebben… Ook dat past beter bij mij. Want voor iemand die snel verveeld raakt, is 40 wel heel veel ;)).

bottom of page