top of page

Hoe organiseer je een afdeling Communicatie

Communicatie, tja, het is een breed begrip, iedereen heeft er verstand van en iedereen communiceert. Welke meerwaarde kan een afdeling Communicatie dan bieden? Hoe zet je het instrument 'communicatie' zo in dat het optimaal de organisatiedoelstellingen helpt realiseren? Hoe zorg je ervoor dat je collega's je weten te vinden en de juiste verwachtingen hebben? Hoe bewaak je de grenzen zodat het ook behapbaar blijft? Wat doe je wel en wat doe je niet? Veel organisaties en hun afdelingen Communicatie worstelen met deze vragen. Voor een aantal van mijn opdrachtgevers heb ik in de afgelopen jaren een traject mogen doen waarin we samen de antwoorden formuleerden. Zo tilden we de organisatie en kwaliteit van het werk én het plezier naar een hoger plan.

bottom of page